Buffel geeft toe: "Daarom heb ik nog geen vakantie geboekt"

24 mei 2016 07:44

Racing Genk speelde 0-0 gelijk in Gent en is zo veroordeeld tot de vierde plaats. Donderdag en zondag zullen ze vol aan de bak moeten tegen Charleroi als ze volgend jaar nog Europees voetbal willen spelen. "We hebben dat al twee seizoenen gemist, dus het moet nu wel."

“Neen, ik heb mijn vakantie nog niet geboekt. En ik ben daar ook nog niet mee bezig, want er wachten ons nog twee heel moeilijke en belangrijke duels”, toont Thomas Buffel meteen dat aan dat het hem menens is om die Europese plaats af te dwingen.

“De intensiteit van de trainingen ging de voorbije weken wel al wat naar beneden. Het is een lang seizoen geweest en er zitten al eens wat leuke zaken tussen. De coach probeert zeker te variëren en dat is ook belangrijk, maar deze week gaan we niet speciaal anders aanpakken.”

Hoger drukken is nodig – Thomas Buffel

“Nu twee dagen de kopjes vrij maken en dan op woensdag de clash van donderdag optimaal voorbereiden om een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwezenlijken voor de terugwedstrijd”, aldus nog Buffel.

“Tegen Gent hebben we misschien te weinig mooi proberen voetballen. Dat is het verschil tussen ons en andere ploegen dat we nét dat goede voetbal kunnen laten zien. We mogen niet te veel wijken, want dan is het te moeilijk om aan doel te raken. Hoger drukken is dus het devies.”

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.