Keeperstrainer Racing Genk beseft dat Bizot en Köteles het moeilijk krijgen: "Aan meelopers heb ik niets"

25 mei 2016 06:00

Terwijl Racing Genk nog barrages speelt om een Europees ticket, sloot Erwin Lemmens intussen aan bij de Rode Duivels in het Zwitserse Lausanne. De keeperstrainer van KRC én de nationale ploeg kan zich niet in twee splitsen, wat een ideale werking bemoeilijkt.

De eerste trainingsdagen in Knokke-Heist liet Lemmens nog schieten, maar tijdens het oefenkamp op Zwitserse bodem kon hij niet ontbreken. "Door de indeling van de Belgische competitie bestaat de kans nu eenmaal dat het seizoen extra lang loopt", vertelde de keeperstrainer dinsdag op de stage.

"Toen ik drie jaar geleden deze samenwerking met de Rode Duivels aanging, wist ik dat dit me ooit te wachten stond. Ik heb de situatie met Peter Maes doorgenomen. We keren zaterdagavond met de nationale ploeg terug naar België. Zondag kan ik tijdens de terugmatch tegen Charleroi gewoon present zijn."

Dat ik zoveel weken van huis ben, bemoeilijkt de gesprekken over de Genkse toekomst - Erwin Lemmens

Over zijn afwezigheid tijdens de slotweek maakt Lemmens zich geen zorgen. De besprekingen voor volgend seizoen missen vindt hij wel erger. Met Nordin Jackers (18) en Gaetan Coucke (17) staan twee beloftevolle goalies te springen om Marco Bizot en Laszlo Köteles voorbij te steken.

"Dat ik zoveel weken van huis ben, bemoeilijkt de gesprekken", besefte Lemmens. "Telefonisch en via skype kunnen we dat hopelijk enigszins oplossen. Nordin en Gaetan hebben hard gewerkt om het niveau waar ze nu staan te bereiken. Het is goed dat ze enorme ambities koesteren. Aan meelopers heb ik niets."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ België
 
 
Reacties.