Tielemans blijft de meest waardevolle, verrassende derde op Anderlechtpodium

26 mei 2016 11:40

Tielemans, Praet, Meunier, Depoitre, Kums, Foket, Sels, ... Ook deze zomer zal er over verschillende spelers uit de Jupiler Pro League veel inkt vloeien. Maar hoeveel zijn de sterkhouders nu precies waard op de transfermarkt? Wij gingen het na.

Verschillende factoren als club, positie, leeftijd, duur van een lopen contract, etc. bepalen de marktwaarde van een speler. Een exacte inschatting maken blijft moeilijk, al is het gerenommeerde Transfermarkt.de binnen het Europese voetbal een belangrijke graadmeter.

Volgens de meest recente marktontwikkelingen prijkt Anderlecht-youngster Youri Tielemans met een waarde van 12 miljoen euro nog steeds op één. Het paars-witte jeugdproduct staat ruim boven Gouden Schoen Dennis Praet (9 miljoen) en - opvallend misschien - Leander Dendoncker op 3 (8 miljoen)

Met ook nog Defour en Okaka in de top-6 is enkel Sven Kums (AA Gent, 7,5 miljoen) een vreemde eend in de bijt bovenaan. Bjorn Engels is met stip gestegen en staat nu ook in de top-10. De marktwaarde van Hanni (4 miljoen) toont aan dat paars-wit aan hem mogelijk een goede zaak heeft gedaan.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.