Meisjes Standard zijn klaar voor Milaan

26 mei 2016 10:15

De U14 van de vrouwenafdeling van Standard mag ook dit seizoen spelen in een toernooi voor de vrede. Vorig jaar deden ze het al erg goed op het toernooi, dus kregen ze ook dit jaar een uitnodiging in de bus. En of ze klaar zijn voor Milaan? Natuurlijk!

Het was vorig seizoen de eerste keer dat een Belgische ploeg werd uitgenodigd voor dit toernooi voor jongens en meisjes tussen 12 en 14 jaar, dat Football For Friendship heet.

Het ging in 2015 door in Berlijn van 4 tot 7 juni, in de stroom van de CL-finale aldaar. Dit jaar gaan ze uiteraard naar Italië, want de CL-finale is dit seizoen in Milaan.

Finale in het fandorp

De meisjes van Standard hebben er al een zwaar seizoen opzitten – ze werden kampioen in hun gemengde (!) reeks – maar zullen daar dus nu een mooi vervolg aan mogen breien. Zes tegen zes op kunstgras zullen ze uitmaken wie wint op het Football for Friendship-toernooi.

Vrijdag is er de poulefase in Milaan, de finalisten spelen op zaterdag op een veldje in het hartje van het fandorp rond de Champions League-finale. Eens de winnaar bekend is, trekken alle ploegen samen naar het mythische San Ciro, waar ze de Champions League Finale live mogen meemaken.

De selectie: Myrthe Merken (Hoeselt), Julie Noé (Kortessem), Charlot Vrancken (Bilzen), Marte Van Olmen (Tessenderlo), Loane Di Napoli (Seraing), Zélie Lambert (Geetbets), Manon Benavente (Luik), Valérie Schuilen (Saint-Georges) en Jytte Dubois (Genk).

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
Reacties.