Buffel niet zo optimistisch als zijn coach: "We zijn ook niet blind"

27 mei 2016 07:33

Peter Maes gaf Genk nog vijftig procent kans na de 2-0-nederlaag in Charleroi. Een optimistische schatting vonden wij, samen met Thomas Buffel. De aanvaller ziet het allemaal iets minder rooskleurig in.

Charleroi leek frisser te zitten. "Er zat te veel verschil op als je het spelbeeld zag", aldus Buffel. "We hebben een paar kansen gehad die net niet efficënt genoeg waren. De tweede helft hebben we ook geprobeerd en zij hebben op de counter geloerd."

De opstelling van Genk deed wenkbrauwen rijzen, maar Buffel vond het normaal. "We hadden op training ook al het één en ander gezien op training. Het was logisch dat de trainer enkele frisse jongens opstelde. Hopelijk vinden we zondag nog een paar frisse jongens die het verschil kunnen maken."

Als zij één keer scoren, wordt het heel moeilijk - Thomas Buffel

Buffel bleef eerder voorzichtig wat de kansen betrof. "Twee goals ophalen is niet onmogelijk, maar we zijn ook niet blind. We hebben al bewezen dat we thuis kunnen scoren, maar als zij één keer kunnen scoren, wordt het heel moeilijk. We moeten alles geven en dan zien we wel waar het schip strandt.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.