"Bij Genk liggen ze nog altijd in een deuk omdat Anderlecht Kara weghaalde terwijl deze man over het hoofd werd gezien

31 mei 2016 12:41

RSC Anderlecht haalde vorige zomer Kara Mbodji weg bij KRC Genk. Een transfer die vele wenkbrauwen deed fronsen, want Kara maakte ook in de Cristal Arena nog vaak foutjes. Kiezen voor Kara, terwijl daar in Limburg ook ene Christian Kabasele rondliep. En... Tegenwoordig is die laatste Rode Duivel.

Door de vele blessures bij de nationale ploeg maakt Christian Kabasele sinds maandag deel uit van de Rode Duivels. De 25-jarige verdediger heeft er twee goede seizoenen opzitten, en het is dan ook geen verrassing dat Marc Wilmots aan hem dacht.

“Kabasele is geen sukkelaar”, zegt Ludo Vandewalle in zijn column in Het Nieuwsblad. “Hij speelde een sterk seizoen bij Genk. Hij is puur defensief een van de beste verdedigers in de Jupiler Pro League, zo niet de beste.”

"Bij Genk liggen ze nog altijd in een deuk omdat Anderlecht Kara weghaalde"

“Uitverdedigend is het een pak minder, maar bij Genk liggen ze nog altijd in een deuk omdat Anderlecht vorige zomer voor 4,5 miljoen Kara Mbodj weghaalde terwijl de betere Kabasele over het hoofd werd gezien.”

Toch heeft Kabasele ook zijn gebreken. Zo heeft hij geen ervaring op het allerhoogste niveau. “De 25-jarige Genkse Speler van het Seizoen kan zijn mannetje staan, maar heeft een gebrek aan internationale ervaring. Die deed hij alleen op bij de nationale jeugd. Als aanvaller dan nog”, besluit Vandewalle.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ België
 
 
Reacties.