Genk reageert op geruchten omtrent ontslag Peter Maes

08 juni 2016 08:28

Peter Maes leide KRC Genk tijdens het afgelopen seizoen naar Europees voetbal, maar het had niet veel gescheeld of de ex-coach van Sporting Lokeren was al in zijn eerste seizoen op de keien gezet. Algemeen directeur Patrick Janssens reageerde nu op die geruchten.

"Er is enkel een gesprek geweest tussen de voorzitter en de trainer. De positie van Peter is daarbij niet in vraag gesteld”, verduidelijkt Janssens in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

“Binnen de club was er ontevredenheid over de defensieve instelling waarmee we die uitwedstrijd in Charleroi aanpakten. Die match was geen geïsoleerd gegeven. Het gebeurde ook in Gent. Twee keer was het de intentie om de nul te houden en in beide gevallen is dat mislukt. In een gesprek met de trainer is gesteld dat wij als club de ambitie hebben om attractief en initiatiefrijk voetbal te spelen."

"Defensief voetbal moet resultaat opleveren" - Patrick Janssens

"Als je bij KRC Genk kiest voor defensief voetbal, moet dat resultaat opleveren. Dat is nooit gegarandeerd, dus moet je daarmee opletten. Er is helemaal niet gesproken over opstellingen of wie moest spelen. Maar de intentie waarmee de ploeg een match aanvat, heeft te maken met de cultuur van de club”, besluit Janssens.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.