Vreven haalt 4 belangrijke redenen aan waarom Waasland-Beveren zo vroeg aan voorbereiding begint

10 juni 2016 16:00

De kop is eraf. Waasland-Beveren hervatte als eerste ploeg uit de Jupiler Pro League de groepstrainingen. De fusieclub begint vijf dagen eerder aan de trainingen dan Standard en STVV en tien dagen eerder dan heel wat andere eersteklassers. Maar... Waarom precies?

  • Reden 1: "Ik heb gewoon een goed gevoel bij een vroege start"

“Daar zijn verschillende redenen voor”, aldus Stijn Vreven na afloop van de eerste training bij Waasland-Beveren. “Ten eerste heb ik gewoon een goed gevoel bij vroeg aan de voorbereiding beginnen.”

  • Reden 2: "Spelers uit lagere klassen en jongeren inpassen"

“Ten tweede zitten wij altijd wel met een verloop van spelers. Spelers die uit de lagere klassen komen of jongeren hebben tijd nodig om zich te integreren. Vroeg aan de voorbereiding beginnen, geeft me dan ook meer ruimte en tijd om die jongens klaar te stomen voor de competitiestart.”

  • Reden 3: "Ik kan rustig opbouwen"

En verder heeft een vroege start zo ook zijn voordelen voor de rest van het seizoen. “Het zorgt ervoor dat ik het programma niet per se hoef vol te proppen met trainingen. Ik kan de jongens eens een vrije dag geven en rustig opbouwen.”

  • Reden 4: "We zijn Waasland-Beveren. We moeten ergens het verschil maken"

“En de laatste reden… Wij bij Waasland-Beveren hebben deze vroege start van de voorbereiding misschien meer nodig dan een andere ploeg. We moeten ergens het verschil kunnen maken met de Eupen en Westerlo’s van deze wereld.

“Ik wil tactisch en fysisch niets aan het toeval overlaten. Er zijn dus veel redenen waarom wij de trainingen zo vroeg hervatten”, glimlachte Vreven. “Dat de spelers van Eupen en Charleroi pas over 17 dagen hun eerste training hebben? Goh, ik ben trainer van Waasland-Beveren en maak hun rekening niet, hé.”

Sterkhouders ontbreken, Opoku Ampomah (ex-KV Mechelen) mag zich bewijzen

De groep van Stijn Vreven was overigens helemaal nog niet voltallig. Caufriez (ziek), Ito (school), Moulin (blessure), Camacho (rust), Jans, Buatu, Moren, Langil en Nabab (internationale verplichtingen) verschenen nog niet op het appel.

De nieuwkomers Cerigioni, De Schutter, Cools, Dhondt, Orye trainden wel voor het eerst bij hun nieuwe club. Voorts mag ook tester Opoku Ampomah (19) zich de komende dagen bewijzen aan de technische staf. De Ghanese middenvelder speelde het voorbije half jaar bij de beloften van KV Mechelen, maar is nu een vrije speler.

Jupiler Pro League \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.