Kabasele schets het verschil tussen krachtpatsers Lukaku en Okaka: "Hij speelt - met alle respect- in de Jupiler Pro League"

11 juni 2016 07:03

Voor Christian Kabasele was de EK-campagne tot dusver een heuse ontdekkingstocht. De verdediger van Racing Genk kwam in een andere wereld terecht en deelde vrijdag zijn impressies met de media.

De kersverse Rode Duivel liep de eerste dagen nog wat gespannen rond tussen de vedetten, maar intussen voelt hij zich helemaal één van hen. Wie maakte tot dusver het meeste indruk op hem?

"Dan denk ik toch spontaan aan Romelu (Lukaku, red.). Voor doel is hij een echte killer. Hij maakt alles af. In een een-tegen-een-situatie is hij zeer solide en snel. Ik ging al enkele keren met hem in duel. Op zulke momenten voel ik dat ik op het gebied van kracht nog heel veel stappen kan zetten."

Lukaku is sterker, terwijl Okaka toch meer elleboogstoten uitdeelt - Chistian Kabasele

Op Belgisch niveau beantwoordt Anderlecht-aanvaller Stefano Okaka misschien wel het meest aan de figuur Lukaku. Toch ziet Kabasele enkele grote verschillen.

"In de eerste plaats het gewicht. Lukaku is sterker, terwijl Okaka toch meer elleboogstoten uitdeelt. (lacht) Bovendien speelt hij, met alle respect, in de Jupiler Pro League. Hij heeft dus nog alles te bewijzen, net als ik."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ België \\ Italië
 
 
Reacties.