Exodus bij de kampioen?

17 juni 2016 20:05

Kampioen Standard gaat volgend seizoen op zoek naar een nieuwe titel in de Super League. Bovendien wil het ook in de Champions League een en ander laten zien. Dat zal het wel moeten doen met een serieus vertimmerd elftal.

Het gonst bij Standard - net als bij diverse andere clubs uit de Belgische Super League - in deze zomerperiode van de transfergeruchten. Diverse teams zullen er volgend seizoen anders gaan uitzien, zeker gezien het stoppen van Lierse op het hoogste niveau.

Van de A-ploeg van vorig jaar lijken heel wat speelsters te gaan vertrekken. Een overstap van Davina Philtjens naar het buitenland (Ajax?) is al meermaals genoemd, maar uiteindelijk zouden ook heel wat andere speelsters - jong en oud - Luik kunnen verlaten.

In totaal zouden niet minder dan negen speelsters de club kunnen verlaten. De komende dagen zullen de Luikenaars de namen invullen van de vertrekkers en van de speelsters die hen zullen vervangen. Aan inkomende zijde is wel al Laura Gorniak aangetrokken van Saint-Ghislain, vanuit de beloften zullen ook nog speelsters doorstromen.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
Reacties.