Courtois kent hét Ierse gevaar: "Hij staat op hetzelfde niveau als onze spitsen"

18 juni 2016 07:19

België neemt het zaterdagmiddag in Bordeaux op tegen de Ieren. Die zijn gestoffeerd met spelers uit vooral de Engelse eerste en tweede klasse, aangevuld met ouderdomsdeken Robbie Keane. Hét grootste gevaar voorin komt echter van een andere Ierse kabouter.

Shane Long, het is een spits die Courtois al vaker tegenkwam in de Premier League. "Hij is niet groot, maar je mag hem daardoor niet onderschatten in de lucht", aldus de nationale nummer één over de Ierse hoop.

"Hij is erg sterk met de kop, enorm snel en heeft heel goeie voeten." Een vergelijking met onze aanvalsleiders is niet makkelijk. "Ik denk dat hij op zijn manier op hetzelfde niveau staat als onze spitsen. Bij Southampton is hij heel belangrijk en scoort hij een pak goals."

Hij is niet groot, maar je mag hem niet onderschatten in de lucht -Thibaut Courtois

De Ieren mogen allerminst onderschat worden in de confrontatie, maar een overwinning is meer dan ooit een must. Het verlies van Zweden tegen Italië is een opsteker, maar de Belgen moeten het vooral zelf doen tegen de groene jongens.

De Rode Duivels zijn favoriet, maar dat is op dit EK niet veel waard. "Als we de wedstrijden tot nu toe bekijken, hebben de groten het steeds moeilijk gehad tegen de kleintjes. We mogen niet denken dat het van een leien dakje gaat lopen, maar toch zijn we favoriet", sloot Courtois af.

Sander De Graeve - Johan Walckiers

België \\ Ierland
 
 
Reacties.