Contrast in het Waasland: bij W-B lijkt het (transfer)huiswerk al 90 procent af, maar bij Lokeren...

20 juni 2016 19:08

Een van de Belgische clubs die zich al het meest actief toonde op de transfermarkt is ongetwijfeld Waasland-Beveren. De Waaslanders waren er als de kippen bij om een aantal inkomende transfers voor te stellen en blijven gaan op de transfermarkt. Wat een contrast met de buren van Lokeren!

Het is een constante bij Waasland-Beveren: in het tussenseizoen worden telkens een hoop nieuwe spelers gehaald en die moeten ingepast worden. Dat lukte afgelopen seizoen al uitstekend onder de nieuwe coach Stijn Vreven.

En dit seizoen wil men verderbouwen aan de ploeg en een stap hogerop zetten. Vreven is alvast optimistich: “Tactisch en mentaal staan we nu al drie à vier weken verder dan op hetzelfde moment vorig seizoen”, zo vertelde de coach op de clubwebsite.

Het moet gezegd: het lijkt erop dat Waasland-Beveren zijn huiswerk uitstekend gedaan heeft. Hun beste transfer is misschien wel de verlenging van de uitleenbeurt van Siebe Schrijvers. Hij deed het vorig jaar al uitstekend en wil die lijn nu doortrekken.

Maar er werden de voorbije weken al heel wat meer transfers gerealiseerd: zowel jongens met het oog op de toekomst als onmiddellijk inzetbare spelers gehaald. Alessandro Cerigioni, Ibrahima Seck, Niels De Schutter en Jens Cools zijn ervaren spelers die passen binnen de filosofie van de club.

De inkomende transfers bij Waasland-Beveren:

Niels De SchutterKV Oostende
Rudy CamachoSedan
Alessandro CerigioniOHL
Aaron DhondtKFC Izegem
Nocolas OryePatro Eisden
Jens CoolsWesterlo
Rafik BoujedraBourg-Péronnas
Kjetil BorrySV Roeselare
Ibrahima SeckAuxerre
Siebe SchrijversKRC Genk

Intussen werden ook enkele sterkhouders langer vastgelegd. Florian Vanzo bijvoorbeeld en Laurent Jans, die zich in de kijker van Club Brugge speelde.

In Lokeren is het wachten op stevige aanwinsten

Iets verderop in het Waasland is er voorlopig minder reden tot optimisme. Georges Leekens mag dan wel perfect weten wat hij wil, het blijft wachten op stevige aanwinsten.

Met Nikolaj Jambor werd een jonge Kroatische middenvelder gehaald, maar of hij een onmiddellijke meerwaarde kan bieden, valt nog af te wachten. En verder gonst het van de geruchten.

Mooie namen op het lijstje van Lokeren, dat wel. Tom De Sutter bijvoorbeeld. Of John Bostock. Of Jerson Cabral. Maar voorlopig lijkt het allemaal nog weinig concreet en bovendien is Lokeren niet de enige geïnteresseerde in bovenstaande namen.

Ondanks de ambities van Lokeren, dat toch al meermaals aan play-off 1 deelnam, lijken de Waaslanders het moeilijk te hebben om hun targets te overtuigen. Zo koos Igor Vetokele in extremis toch voor Zulte Waregem.

Het goede nieuws is dat het ook qua uitgaande transfers voorlopig stil blijft en dat een aantal sterkhouders al hun contract verlengden. Maar toch...

Leekens gaf al aan te beseffen dat versterking nodig is. Intussen wordt al gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijd om een versnelling hoger te schakelen dus op Daknam!

De inkomende transfers bij Lokeren:

Nikolaj JamborSlaven Belupo
Jules CombelClub Brugge

Caroline Tonnelier

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Beveren
 
 
Reacties.