Topaankoop vorige zomer denkt alweer aan vertrek bij Anderlecht

20 juni 2016 15:32

Anderlecht tastte vorige zomer diep in de buidel om Kara Mbodj weg te halen bij KRC Genk. De verdediger kon de ambities echter niet waarmaken en was vaak de kop van jut omwille van een aantal ongelukkige tussenkomsten.

In gesprek met het Senegalese SUNU Foot blikt de verdediger terug op zijn eerste seizoen bij Anderlecht. Anderlecht mikt natuurlijk altijd op de titel en als die dan twee seizoen op rij niet gehaald wordt, is dat een serieuze tegenvaller.

Van een mislukking wil hij echter niet spreken. "Tussen een mislukking en een ontgoocheling is er nog een verschil. Er waren ook veel positieve zaken." Daarmee verwees hij onder meer naar de campagne in de Europa League.

"Ik wil naar de Engelse competitie. Het is tijd om de stap te zetten" - Kara Mbodj

Hij blikt ook al vooruit op de toekomst. En zijn doel is duidelijk. "Ik wil naar de Engelse competitie. Het is tijd om de stap te zetten, ik werk er elke dag voor. Ik had de mogelijkheid om naar West Ham te trekken. Spijtig genoeg weigerde Genk toen omdat we op 30 minuten van het sluiten van de transfermarkt waren."

Aanbod Leicester City geweigerd

En er was ook een aanbod van Leicester City, maar dat weigerde Kara zelf. "Nadat ze zich vorig seizoen pas op het nippertje konden redden, dacht ik dat ze dit seizoen zouden strijden voor het behoud. Dat risico wilde ik niet nemen. Uiteindelijk zijn ze kampioen geworden."

Of hij daar spijt van heeft? "Helemaal niet. Iedereen in mijn omgeving had mij dezelfde raad gegeven omdat het in het voetbal snel gaat. Het is God die het zo gewild heeft."

Caroline Tonnelier

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.