Club Brugge is er nu ook écht aan begonnen... Mét Preud'homme, die eigenlijk nog rust heeft:

22 juni 2016 13:00

Maandag en dinsdag stonden de medische testen nog op het menu, maar woensdag is Club Brugge ook écht aan de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang in de Jupiler Pro League begonnen. Ook Michel Preud'homme, die nog een week rust heeft, was van de partij.

Michel Preud’homme en Philippe Clement mochten onmiddellijk een ruime groep verwelkomen op de eerste échte training. Heel wat sterkhouders waren al van de partij, al trainden Engels, Refaelov en Vormer nog individueel.

Engels, Refaelov en Vormer trainen apart

Diaby bleef binnen, Ibini, Izquierdo en Gedoz zijn nog niet in België. Meunier – nog actief op het EK – was er vanzelfsprekend ook niet bij.

In principe mocht Preud’homme nog tot het einde van deze week in zijn hangmat in Bordeaux blijven liggen, maar de gedreven Club-trainer wilde per se de eerste échte training van blauw-zwart bijwonen.

"Vandaag moést ik hier aanwezig zijn" - Michel Preud'homme

“Op zo’n eerste training moet je als trainer je groep toespreken, hé. Ik moest ook de nieuwe structuur uitleggen, zodat iedereen zeker op de hoogte was van de nieuwe manier van werken. En ik moest afspraken maken met de staf en de doelen voor komend seizoen uitleggen aan de jongens", aldus Preud'homme.

De nieuwe manier van werken houdt in dat Preud’homme vanaf dit seizoen meer bevoegdheden aan zijn technische staf - en in het bijzonder Philippe Clement - zal geven. “Het is anders, maar ik heb ook in Saudi-Arabië al op deze manier gewerkt. Daar nam Emilio Ferrera 90% van de trainingen voor zijn rekening.”

De nieuwe rolverdeling

“Hier zal ik zeker en vast meer training geven dan in Saudi-Arabië”, benadrukte Preud’homme onmiddellijk. “In het begin van de trainingsweek zal Philippe training geven, dichter bij het weekend zal ik training geven.”

Deze week doet Preud’homme het overigens nog een beetje rustig aan, hij keer na enkele meetings in de namiddag terug naar Frankrijk. “Philippe zal de komende twee weken sowieso de trainingen leiden. Maar ik sta in contact met hem en op het einde van de dag krijg ik een verslag.” U merkt het: écht rusten en luieren zal er niet veel tussen zitten voor MPH.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.