Dante Vanzeir balanceerde tussen blijven en vertrekken: Kansen ware fifty-fifty, maar dat trok me over de streep om bij Genk te blijven"

28 juni 2016 06:01

Na weken van onderhandelen zette Dante Vanzeir begin juni zijn krabbel onder een driejarig contract bij KRC Genk. De 18-jarige flankaanvaller maakte een fel overwogen toekomstkeuze.

"De keuze tussen blijven bij Genk of verhuizen naar een andere club was moeilijk", geeft Vanzeir toe in gesprek met Voetbalkrant.com. "De kansen waren immers fifty-fifty. Na het WK van de U17 in Chili (waar de jonge Duivels brons behaalden, red.) kwamen steeds meer teams aankloppen."

Toch besloten Vanzeir en zijn entourage onder meer Anderlecht, Club Brugge en Wolfsburg af te wimpelen en Genk trouw te blijven. "Als je hier al zo lang zit, is het moeilijk om Genk los te laten", aldus Vanzeir. "Alles wat de club voor me deed, trok me uiteindelijk over de streep."

Hopelijk kan ik ooit in de voetsporen van Kevin De Bruyne treden - Dante Vanzeir

Voor komend seizoen legt de youngster zich nog niet te veel druk op. "Er volgend jaar meteen staan in de A-kern lijkt me een te grote stap, want de Jupiler Pro League is een lastige competitie. De Bundesliga of de Premier League lijkt me bijvoorbeeld meer op mijn lijf geschreven."

"Maar eerst wil ik hier mijn plek in de A-ploeg verwerven. Dat zou het Genkse verhaal helemaal afmaken. En dan kan ik hopelijk ooit in de voetsporen van Kevin De Bruyne treden."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.