Standard gaat meer dan 10 miljoen verdienen aan transfer Batshuayi... Of gaat dat geld toch naar iemand anders?

29 juni 2016 09:56

Michy Batshuayi staat op het punt om zijn toptransfer te realiseren. De Rode Duivel zet - als alles goed gaat - zijn krabbel bij Chelsea. De Londense club zal een slordige 40 miljoen euro overmaken op de bankrekening van Olympique Marseille. Al passeert ook Standard langs de kassa.

Toen de Rouches Batshuayi aan Marseille verkochten, lieten ze namelijk een belangrijke clausule in de deal opnemen. Als de Franse club Batshuayi verkoopt, dan heeft Standard recht op 35% van de transfersom.

Dat wil dus zeggen dat als Batshuayi voor een bedrag van 40 miljoen euro vertrekt, Standard zomaar eventjes 14 miljoen opstrijkt niet mis. Al is het nog lang niet zeker dat de Rouches dat geld mogen houden.

'Kassa-kassa' voor Duchatelet

Volgens Het Nieuwsblad is het namelijk ‘kassa-kassa’ voor… Roland Duchatelet. De gewezen eigenaar van Standard liet bij de verkoop van Batshuayi de bewuste clausule in het contract opnemen. Toen Duchatelet Standard verkocht aan Bruno Venanzi, werd bepaald dat dit het bedrag zou worden doorgestort naar Duchatelet, aangezien het destijds van de verkoopwaarde van de club af ging.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Standard \\ Chelsea \\ Marseille \\ België
 
 
 
Reacties.