Géén uitleenbeurt meer voor Leandro Trossard: "Die poging om mij terug te halen bewees dat het geloof groot is"

30 juni 2016 11:36

Na een succesvolle uitleenbeurt aan Oud-Heverlee Leuven keerde Leandro Trossard deze zomer terug naar KRC Genk. Na verschillende verhuurperiodes acht de Limburgse winger eindelijk zijn moment gekomen om door te breken.

Hoewel Trossard al in 2012 overstapte naar de A-kern, volgden uitleenbeurten aan toenmalig tweedeklasser Westerlo, Lommel United en OH Leuven. "Ik wilde toen al naar een club in eerste klasse, maar op je achttiende krijg je niet snel je kans op het hoogste niveau", vertelt Trossard. "Clubs zijn nu eenmaal niet happig om een jonge speler voor slechts één jaar beter te maken."

Aan een uitleenbeurt denk ik niet meer - Leandro Trossard

OHL paste die strategie wél toe. "Ik heb er een goed seizoen opzitten bij OH Leuven, dat ik ondanks de degradatie een middenmoter vond", gaat Trossard verder in gesprek met Voetbalkrant.com. "Volgend seizoen hoop ik mij weer verder te profileren als een nog een betere voetballer."

Het verlangen om in de Luminus Arena door te breken is groot. "Van jongsaf aan ging ik al naar Genk kijken. Dat die kans op een doorbraak zich nu aandient is fantastisch. Aan een uitleenbeurt denk ik niet meer. Het feit dat Genk me in de winter wilde terughalen, betekent dat het geloof groot is."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ KRC Genk \\ OH Leuven
 
 
Reacties.