OHL wordt leeggeroofd: deze spelers blijven van de typeploeg van vorig jaar nog over

05 juli 2016 20:00

Wie de komende weken een duel van Oud-Heverlee Leuven bijwoont, zal de wenkbrauwen fronsen. De fusieclub lijkt lang niet meer op de ploeg die vorig seizoen de thuismatchen met aanvallend voetbal vermaakte.

OH Leuven speelde zijn laatste wedstrijden van vorig seizoen op het niveau van een middenmoter in eerste klasse, maar kon de degradatie niet verijdelen. Nochtans kende de fusieclub heel wat fraaie spelers waar de fans voor naar Den Dreef afzakten.

Aanvallend kwartet is weg

Die zijn allemaal om verscheidene redenen vertrokken. Van de typeploeg die de laatste seizoensduels op het veld stond, blijft amper de helft over. Het kwartet dat KV Oostende, AA Gent en bij momenten ook de uiteindelijke landskampioen Club Brugge pijn deed, is inmiddels weg.

Leandro Trossard - terug naar KRC Genk na een uitleenbeurt
Yohan Croizet - voor vier seizoenen naar KV Mechelen
John Bostock - voor twee seizoenen naar RC Lens
Jordan Remacle - voor drie seizoenen naar Antwerp

Daar houdt het niet op. Al snel na de degradatie werd besloten om het contract van verdediger Kanu in onderling overleg te ontbinden, terwijl ook doelman Rudy Riou andere oorden opzoekt.

Achter de naam van Romain Reynaud staat nog een vraagteken. Emilio Ferrera, die de club wél trouw bleef, schoof de aanvoerder tijdelijk aan de kant wegens niet fit genoeg om te trainen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ OH Leuven \\ Lommel
 
 
Reacties.