Talent dat naar Club Brugge en Racing Genk kon, bleef KV Mechelen trouw: "Hier doorbreken in de Jupiler Pro League"

06 juli 2016 10:57

Terwijl het EK nog volop aan de gang is, begonnen de clubs uit de Jupiler Pro League aan hun voorbereiding op het volgende seizoen. Bij KV Mechelen wil Elias Cobbaut (19) de grote doorbraak forceren.

Cobbaut is een centrale verdediger en jeugdproduct van Malinwa. Na een korte overstap naar de Mechelse rivaal Racing, keerde hij terug naar KVM. Ondanks interesse van Club Brugge en KRC Genk tekende hij voor twee seizoenen Achter de Kazerne.

"De belangstelling van Club Brugge was minder concreet, maar met Racing Genk ging ik wel praten", vertelt Cobbaut in gesprek met Voetbalkrant.com. "Toch voelde ik dat KV Mechelen het meeste in mij gelooft. Ik ken iedereen hier en woon niet ver van de club. Zo kan ik op de mensen rondom mij rekenen wanneer ik hen nodig heb."

In concurrentie met Bjelica

Coach Aleksandar Jankovic vertrouwde hem toe dat hij volgend jaar de strijd moet aangaan met Aleksander Bjelica. "Ik wil mij de eerste maanden bewijzen en mijn kans grijpen in de Jupiler Pro League. Die hoop ik sneller bij KV Mechelen te krijgen dan bij Brugge of Genk."

Cobbaut beëindigde inmiddels zijn middelbaar op het Atheneum van Boom waar hij een opleiding LO en Sport volgde . Daar werkt hij op 24 juni zijn laatste examen af.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.