Het rapport van de vrouwen van Standard

11 juli 2016 21:20

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Deze week: Standard.

Rapport: grote onderscheiding

Standard wilde ook prijzen pakken in het seizoen 2015-2016. En dat lukte uiteindelijk ook, want voor de zesde keer op rij werd uiteindelijk de Belgische titel gepakt.

Na de BeNe League was het de vraag hoe ze gingen werken aan de toekomst met diverse jeugdige speelsters. Het antwoord werd gegeven: met een nieuwe titel, gebaseerd op sterke play-offs.

Werkpunt: jeugd inpassen

De jeugd was meer dan ooit de basis van het succes bij Standard. En dat zal volgend seizoen nog meer het gevoel zijn/moeten zijn. Yüceil, De Gernier, Philtjens, Demoustier en Coutereels: er vertrekt flink wat ervaring op Sclessin.

De aanwinsten zijn dan weer stuk voor stuk toptalenten die het de komende jaren zeker moeten kunnen waarmaken bij Standard. De eigen jeugd krijgt een nog belangrijkere functie.

Ambities: opnieuw de titel

Volgend jaar liggen de ambities dan ook misschien iets lager, want een nieuwe titel pakken zal niet makkelijk zijn. Maar toch moet dat opnieuw het hoofddoel worden. En waarom eens niet dromen van de dubbel?

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
 
Reacties.