Doorbraak in het dossier Jinty Caenepeel: drie Belgische eersteklassers vissen achter het net, oversteek richting Engeland wenkt

12 juli 2016 09:00

Jinty Caenepeel heeft er enkele weken op moeten wachten, maar een doorbraak in zijn transferdossier is nu toch een feit. De 19-jarige aanvaller is onderweg naar Engeland.

Afgelopen woensdag meldden we u al dat Barnsley FC officieel een bod uitbracht bij FC Eindhoven. (Lees er hier meer over) Nu lijkt de nieuwkomer in de Engelse Championship aan het langste eind te trekken.

Caenepeel vloog vanmorgen om 7 uur richting het graafschap South Yorkshire om er de club te gaan bezichtigen. Als Barnsley en Eindhoven eruit geraken, legt hij er meteen ook medische tests af.

Intussen haakte FK Ufa, dat lange tijd in poleposition lag voor het jeugdproduct van AA Gent, af. De vraagprijs die boven de 500.000 euro schommelt, schrikte de Russische eersteklasser net als enkele andere geïnteresseerde clubs af.

De Belgen en zelfs Man City

Verschillende teams kwamen de jongste weken aankloppen voor de beloftevolle winger uit Oostende. Uit België staken KV Oostende, Sporting Lokeren en STVV hun licht op, maar verder informeerden ook AZ, NEC, enkele Spaanse ploegen én Manchester City.

De club van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany was bereid om 350.000 euro neer te tellen voor Caenepeel om hem vervolgens weer uit te lenen. Daar ging eigenaar FC Eindhoven niet op in.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar \\ NEC \\ Eindhoven \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ STVV \\ Manchester City \\ KV Oostende \\ Barnsley \\ Ufa
 
 
Reacties.