Dat Wilmots tegen Wales niet voor Kabasele koos, blijft nazinderen in Genk: "Die beslissing heeft hem zijn kop gekost"

16 juli 2016 07:01

Voormalig bondscoach Marc Wilmots koos in de fatale kwartfinale tegen Wales niet voor Christian Kabasele, wél voor Jason Denayer om de achterhoedeproblemen op te lossen. Een zet die enkele weken na de EK-uitschakeling nog nazindert in Genk.

De Belgische verdediger werd na een sterk seizoen met KRC Genk, waarin hij geen minuut miste, als laatste bij de selectie van de Rode Duivels gehaald. Toch deed Wilmots geen beroep op hem. En dus legde Voetbalkrant.com de kwestie voor aanvang van de partij tegen Budućnost Podgorica voor aan enkele fans.

"Wilmots had hem een kans moeten geven", oordelen vader en zoon Stephan en Robbe uit Neeroeteren in koor. "Hij was tenslotte de vervanger van Nicolas Lombaerts. Wilmots had weinig vertrouwen in hem, nochtans was hij na zijn goed seizoen een waardige vervanger."

Denayer stelde nooit teleur, beweerde Wilmots. Maar hij zag die oefenmatchen toch ook? - Jeroen uit Veldwezelt

"Dat hij geen kans kreeg, vind ik schandalig", klinkt Jeroen uit Veldwezelt al iets scherper. "Denayer stelde nooit teleur, beweerde Wilmots. Maar hij zag die oefenmatchen toch ook? Kabasele speelde constant op een hoog niveau, maar kreeg in de oefenduels geen kans. Hoe weet je dan of of hij naast Alderweireld paste?"

"Wilmots negeerde Kabasele, hij was gewoon de laatste man om de selectie te vervolledigen", vindt ook Jonas uit Heusden-Zolder. "Met hem in de ploeg tegen Wales waren ze misschien verder geraakt. Al zullen we dat nooit weten."

En de BV-fan?

Ook Pat Krimson deelt de mening van Jonas. "Dit heeft Wilmots misschien zijn kop gekost", knipoogt de populaire dj. "Er waren twee plaatsen vacant, maar hij schoof liever met zijn defensie. Hij koos voor de mensen waar hij voordien al op rekende."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ KRC Genk \\ Watford \\ België
 
 
Reacties.