Genk-spits over het afbeulwerk van Peter Maes: "Dit is 10 keer zwaarder dan wat ik ooit deed, ik overleef het niet"

16 juli 2016 13:10

Met een geforceerde strafschop een een heerlijke 2-0 lag Ally Samatta aan de basis van de gunstige uitgangspositie die KRC Genk afdwong tegen Budućnost Podgorica. Nochtans kende de Tanzaniaan, die de voorkeur kreeg op Nikolaos Karelis, geen gemakkelijke avond.

"We waren misschien zenuwachtig omdat we goed wilden starten in deze Europa League", zocht Samatta na het EL-voorrondeduel naar een verklaring. "Als je iets zó hard wil, kan dat soms averechts werken."

"Samatta had het niet makkelijk, maar als je kan scoren is dat niet slecht", blikte Peter Maes terug op de prestatie van zijn aanvaller. "Spitsen zijn van nature niet de spelers die leven van de harde arbeid, maar ze moeten wel genoeg fond leggen."

Dit is mijn eerste zomervoorbereiding in Europa - Ally Samatta

En dat ondervindt Samatta, die zijn eerste zomervoorbereiding bij Genk meemaakt, aan den lijve. "Dit is de eerste keer in Europa, voor mij is dit tien keer zwaarder dan wat ik ooit meemaakte." (lacht)

"Als dit zo doorgaat, overleef ik het niet. Het lijkt wel of iemand (de coach, red.) me wil killen. En de voorbereiding is nog niet gedaan...", knipoogt Samatta. "Eens de competitiestart eraan komt, zal de frisheid wel terugkomen."

Diederik Geypen

Europa League \\ KRC Genk \\ Buducnost Podgorica
 
 
Reacties.