Overzicht oefenmatchen: Wisselend succes voor eersteklassers tegen teams uit 1B

Vandaag komen er weer heel wat eersteklassers in actie in oefenwedstrijden. Wij bieden u de uitslagen en een korte samenvatting aan in dit handig overzicht.

OHL - STVV 4-1

Met tien man kreeg STVV een pandoering op het veld van OHL. Een verslag kunt u hier lezen.

Lierse - Westerlo 2-0

Ook voor Westerlo lijkt er nog werk aan de winkel. Lierse bleek een maatje te groot. Tahiri scoorde vanop de stip, een afgeweken schot van Wils legde de eindstand vast.

Lommel United - Eupen 0-1

Eupen kon wel winnen tegen een ex-reeksgenoot. Op de fandag van Lommel United werd het 0-1 dankzij een treffer van Taulemesse.

Antwerp - KV Kortrijk 0-1

Antwerp oefende opnieuw tegen een eersteklasser. En verloor ook opnieuw.

Roeselare - Moeskroen-Péruwelz 0-2

Nog zo'n duel tussen een ploeg uit 1B en een team dat op het hoogste niveau uitkomt, was dat tussen Roeselare en Moeskroen-Péruwelz. De Henegouwers wonnen de burenstrijd dankzij doelpunten van Olinga en Badri.

Standard-Chievo 3-0

Standard kreeg vandaag bezoek van publiekslieveling Mpoku. De Rouches waren hem nog niet vergeten, want bij zijn wissel in de tweede helft kreeg hij een applaus. Standard was wel oppermachtig en scoorde in de eerste helft twee keer via Santini en Arslanagic. Edmilson maakte kort na rust de 3-0.

Nielse-Beerschot-Wilrijk 0-10

Beerschot-Wilrijk heeft uitgehaald tegen Nielse. Al na 7 minuten stond het 0-2 na goals van Thompson en Daal. Daarna ging het in een rotvaart: Thompson, Ruytinx, De Jonghe, Okitandjo (3x), Prychynenko en Ruiz zorgden voor de monsterscore.

Valenciennes-Zulte Waregem 2-1

Zulte Waregem heeft zijn eerste oefenmatch verloren. Valenciennes maakte er twee na de rust en wisten zo het magistraal doelpunt van Cordaro uit.

Geel-KV Mechelen 0-3

Verdier (2x) en Rits zorgden voor de doelpunten.

Waasland-Beveren-La Louvière 2-1

Waasland-Beveren kwam na een halfuur op 1-0 dankzij Cerigioni die een mooie assist van Orye afmaakte. Tien minuten voor affluiten verdubbelde Cools de stand na een hoekschop. Uiteindelijk werd het nog 2-1.

Ajax-AA Gent 0-2

Een match achter gesloten deuren en zonder informatie. Gent herpakte zich wel na de blamage tegen PEC Zwolle.

Feyenoord-Anderlecht 3-1

Twee goals van routinier Dirk Kuyt na individuele fouten van Nuytinck en Acheampong. Het werd nog 3-1 nadat Okaka in de absolute slotfase kon milderen.

Lille-Oostende 0-0

Een evenwichtige match waarbij de Rijselse doelman toch de beste saves moest bovenhalen.