Van Damme, Vanden Borre, Carcela, ... Allemaal gingen ze Obbi Oulare voor

18 juli 2016 19:00

Met Obbi Oulare dreigt dit seizoen een belofte die met veel poeha uit onze competitie vertrok terug te keren om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Maar de Belgische belofteninternational is niet alleen.

De jongste jaren keerden wel meer spelers terug naar de Jupiler Pro League die een mislukte sprong naar het buitenland waagde.

Jelle Van Damme

Van Damme hoort twee keer thuis in deze categorie. Na zijn jeugd bij Ajax te hebben afgemaakt, trok de linksbenige verdediger door Europa om bij Anderlecht terecht te komen. Na vier jaar paars-wit stak hij het Kanaal over naar Wolverhampton. Daar aarde de Waaslander allesbehalve, wat resulteerde in een terugkeer naar Standard.

Mehdi Carcela

Wie ook naar Sclessin terugkwam, is Carcela. De Marokkaanse winger ging zijn geluk beproeven bij het Russische Anzhi, maar dat werd geen succes. Ook een nieuwe buitenlandse stap naar Benfica leverde nog maar weinig resultaat op.

Paul José Mpoku

We blijven aan de boorden van de Maas. Mpoku verliet de Rouches al op 16-jarige leeftijd voor Tottenham, maar kon in de Premier League geen doorbraak forceren. Zij profcarrière wist hij wel open te breken door terug te keren naar Standard en er tot publiekslieveling uit te groeien.

Jonathan Blondel

Wie ook naar de Spurs trok, is Blondel. De blessuregevoelige middenvelder kon er op White Hart Lane nooit potten breken en ging vervolgens naar Club Brugge. Ook daar stapelde hij de kwetsuren op, met een vroegtijdig einde van zijn carrière tot gevolg.

Anthony Vanden Borre

De laatste in de rij is Vanden Borre. Nadat hij op 16-jarige leeftijd doorbrak bij Anderlecht, lag Europa aan zijn voeten. Dat parcours draaide anders uit. Na passages in Italië en Engeland kwam hij dankzij Vercauteren en Genk weer in België terecht. Zijn tweede periode bij Anderlecht was hoopgevend, maar een ongelukkige uitspraak over de paars-witte kleedkamer werd hem fataal.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Roeselare \\ Watford
 
 
Reacties.