Prognose Kortrijk (11e): Opnieuw puzzelen voor nuchtere Kerels

20 juli 2016 20:00

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Op plaats 11 posteren we KV Kortrijk.

Ambitie

Elke ploeg die op papier zeker is van een 'rustig seizoen' in eerste klasse mikt stiekem op play-off 1. Al weten al die ploegen (Charleroi, Lokeren, Zulte Waregem, ...) ook dat de plaatsjes duur zijn, zeker nu ook KV Oostende een serieuze speler is geworden in het Belgisch voetballandschap.

De linkerkolom is dan ook de ambitie van de Kerels, al wordt er stiekem natuurlijk wel gedroomd van een stekje in de top-6 zoals twee seizoenen geleden. Play-off 1 en spelen tegen Club Brugge en Anderlecht, het levert extra inkomsten en prestige op.

Transfers

IN: Tomislav Barbaric (FK Sarajevo), Joaozinho (SC Braga), Idris Saadi (Cardiff City), Romain Métanire (FC Metz), Lennert De Smul (Club Brugge) en Idir Ouali (SC Paderborn)

OUT: Zarko Tomasevic (KV Oostende), Arno Claeys (Eendracht Aalst), Michael Lallemand (Antwerp), Adam Marusic (KV Oostende), Gilles Lentz (Cercle Brugge), Kenneth Zohore (Cardiff City), Maxime Chanot (New York City).

Sterktes en zwaktes

De sterktes van dit Kortrijk? De Kerels weten vaak wat ze kunnen en vooral wat ze niet kunnen. Op die manier komen ze zelden of nooit echt in de problemen in eerste nationale. Het scoutingsapparaat werkt ook altijd: spelers die we niet of nauwelijks kennen blijken vaak schoten in de roos.

Maar dat is ook nodig, want elk jaar vertrekt heel wat kwaliteit bij Kortrijk. Tomasevic, Marusic en Chanot verlieten de club en dus wordt het opnieuw afwachten wat de verdediging anno 2016-2017 gaat geven.

Prognose: 11de

Onze redactie voorspelt dat KV Kortrijk een al bij al rustig seizoen zal draaien, maar dat play-off 1 niet in zicht komt voor de ploeg. Al fluctueert het binnen de redactie wel van plek 7 tot plek 13, wat toont dat het niet al te makkelijk in te schatten is.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.