Standard stelt Gillet voor en spreekt ambitie uit: "Titel is de logica zelve"

21 juli 2016 19:24

Standard hield vandaag hun traditionele en jaarlijkse fandag. 14.000 supporters waren getuige van de voorstelling van nieuwe doelman Jean-François Gillet. Sportief directeur Olivier Renard steekt de ambitie van de club niet onder stoelen of banken.

"Het doet goed om vandaag thuis te komen", laat Gillet weten bij HLN. "Na 17 jaar afwezigheid ben ik terug bij de club waar ik opgegroeid ben. Ik vind dat de club intussen een pak groter is geworden."

"In elk geval zal ik mee mijn verantwoordelijkheid nemen om dit moeilijke seizoen in goede banen te leiden", zegt de doelman. "Een club als Standard kan zich geen twee jaar op rij play-off 2 veroorloven", is Gillet ambitieus.

"Rust en kalmte"

Ook sportief directeur Olivier Renard is blij met de transfer van Gillet. "Jean-François is iemand die rust en kalmte zal brengen in onze kleedkamer. Hij is absoluut een surplus voor dit Standard." En ook over de ambities is Renard duidelijk. "De titel is voor een club als Standard de logica zelve."

"Het zou een gebrek aan respect zijn naar onze clubkleuren toe om niet voor de titel te gaan. Zaterdag in Brugge wacht met de Supercup een eerste grote afspraak. Het is een eerste kans voor de spelers om te tonen dat ze er klaar voor zijn", besluit Renard.

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.