Oefenmatchen: AA Gent blijft op een puntendeling steken

23 juli 2016 21:43

De competitiestart staat voor de deur en dat betekent dat heel wat teams dit weekend hun generale repetitie afwerken. Voor Club en Standard is het meteen menens in de Supercup, maar de andere eersteklassers houden het bij een oefenwedstrijd. Wij bundelen de resultaten in een overzicht.

Willem II - AA Gent 1 -1

De doelpunten op Nederlandse bdem vielen kort voor en net na de rust. Thomas Matton glipte door de buitenspelval en opende met een schuiver. Erik Falkenburg zorgde voor de 1-1.

PSV - Moeskroen-Péruwelz 1-1

In een geheime oefenwedstrijd pakte Moeskroen-Péruwelz een knap gelijkspel op het veld van PSV. Al traden de Nederlanders wel met een erg jeugdig elftal aan. Markovic scoorde voor de Henegouwers.

OHL - Westerlo 2-2

OHL oefende opnieuw tegen een eersteklasser. En het slaagde erin Westerlo in bedwang te houden: het werd 2-2. De Ceulaer en Elton Acolatse scoorden de bezoekende doelpunten. Sula en Tabekou vonden de weg naar de netten voor OHL.

Cercle Brugge - Charleroi 2-1

Nog zo'n duel tussen een ploeg uit 1A en een team uit 1B vond plaats in Damme. Daar nam Cercle Brugge het op tegen Charleroi en het waren de West-Vlamingen die dankzij twee doelpunten van Yagan de zege pakte. Ninis zorgde aan de overkant voor de aansluitingstreffer.

Eupen - Malaga 2-3

Eupen koos met de Spaanse eersteklasser Malaga voor een stevige tegenstander. De neo-eersteklasser kwam via Onyekuru wel nog op voorsprong, maar ging uiteindelijk toch de boot in. Bij een 1-3 achterstand kon Blondelle pas in de absolute slotfase nog milderen.

STVV - Mallorca 0-0

Ook Sint-Truiden oefende tegen een tegenstander uit Spanje. De wedstrijd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.

Zulte Waregem - NEC 5-1

Zulte Waregem vond in zijn galawedstrijd bijzonder vlot de weg naar de netten. Daarover kunt u hier meer lezen.

Sporting Lokeren - Newcastle United 0-4

De galawedstrijd van Lokeren eindigde op een ware afstraffing. Het werd maar liefst 0-4 tegen de Engelse tweedeklasser Newcastle United. Een uitgebreid verslag van onze reporter ter plaatse kunt u hier vinden.

KV Kortrijk - Samara 2-1

KV Kortrijk haalde het in zijn galamatch van Samara. Een verslag van die wedstrijd kunt u hier lezen.

Hoffenheim - KV Oostende 1-2

Ook KV Oostende lijkt klaar voor de competitiestart. De Kustboys pakten een knappe 1-2 zege op het veld van Hoffenheim, al hadden ze daarvoor wel een sterke Proto voor nodig. Marusic en El Ghanassy zorgden voor de bezoekende doelpunten.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Europa League \\ Willem II \\ KAA Gent \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Kriliya Sovetov \\ 1899 Hoffenheim
 
 
Reacties.