Thomas Kaminski blikt vooruit op nieuw seizoen

25 juli 2016 19:35

Thomas Kaminski is terug in het land. Na uitleenbeurten van Anderlecht aan Famagusta en Kopenhagen tekende hij een contract bij KV Kortrijk. De goalie wil vooruit kijken en ziet het zitten bij zijn nieuwe club.

"Het was een fysiek erg zware voorbereiding", aldus de keeper in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ook voor de keepers, inderdaad. Maar het was in orde: achteraf ben je altijd blij dat je zware inspanningen hebt gedaan."

Kaminski voelt het vertrouwen: "Ik heb veel nieuwe mensen rondom mij, maar ik krijg veel vertrouwen. Eerste keeper zijn, dat is na een jaartje waarin je weinig hebt gespeeld natuurlijk opnieuw wennen. Je moet opnieuw durven keepen. Je opladen voor af en toe eens een bekermatch of voor een volledig seizoen, dat is een andere aanpak."

Beter in de voorbereiding dan in competitie een foutje - Thomas Kaminski

"Maar het gaat goed, ook al maakte ik tegen Samara een foutje. Foutjes gebeuren natuurlijk, dat is deel van het voetbal. Beter in de voorbereiding dan in de competitie zoiets tegenkomen. We hebben een goede voorbereiding achter de rug en hadden met Samara, Cercle Brugge en Antwerp enkele pittige tegenstanders. We kunnen met vertrouwen naar het seizoen toe."

Kaminski had met Joaozinho, Pavlovic, Barbaric en Métanire een bont allegaartje voor hem staan. "Qua communicatie is het inderdaad nog wat zoeken. Het is coachen in verschillende talen, maar dat lukt wel. Elke week komen we er beter in", besloot Kaminski met optimisme richting het nieuwe seizoen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk \\ FC København
 
 
Reacties.