Tien rastalenten om dit seizoen naar uit te kijken

25 juli 2016 18:02

Deze week blikken we in vijf edities van 'Tien om te zien' vooruit naar de competitiestart in de Jupiler Pro League. Op maandag trappen we onze reeks af met de tien jonkies om naar uit te kijken.

Voor deze lijst met tien raspaardjes kwamen alle youngsters geboren in 1996 of later in aanmerking. Dat leidde tot een knappe mix van enkele bekende namen gemengd met nagelnieuw talent.

Leon Bailey 9/8/1997 (KRC Genk)

De Jamaicaanse winger is nog steeds maar 18, maar wel al dé ster van KRC Genk. De fans prijzen zich gelukkig dat deze snelduivel nog steeds in de Luminus Arena rondloopt.

Wilfred Ndidi 16/12/1996 (KRC Genk)

Minder opvallend, maar daarom niet minder talent- en waardevol dan Bailey. De Nigeriaanse beer maakte zich in één seizoen onmisbaar op het Genkse middenveld.

Landry Dimata 1/9/1997 (KV Oostende)

Groeidiamant die KV Oostende voor de neus van enkele buitenlandse gegadigden bij Standard wegplukte. Ook AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck verwacht veel van deze beloftevolle aanvaller.

Karim Essikal 8/2/1996 (Zulte Waregem)

De modale voetbalfan leerde deze Marokkaanse Belg kennen toen Kara Mbodj hem in PO1 na een ongelukkig duel in het ziekenhuis kopte. De stille kracht van Essevee spreekt vooral met zijn onverzettelijke duels.

Youri Tielemans 7/5/1997 (Anderlecht)

Op zijn 19e al een routinier van het Astridpark met 102 competitieduels op de teller. De publiekslieveling wil na een wisselvallig seizoen weer constant presteren, maar moet rekening houden met moordende concurrentie op het middenveld.

Ibrahim Diallo 12/8/1996 (Eupen)

Centrale verdediger die op zijn 19e toe is aan een tweede passage bij Eupen na een tussenstop bij het grote Valencia. Trad vorig seizoen vier keer aan in de Copa del Rey en gaf onder meer FC Barcelona partij.

Jordi Vanlerberghe 27/6/1996 (KV Mechelen)

Het jeugdproduct van Malinwa trok vorig jaar al zijn streng in de achterhoede en zal dit seizoen nog meer zijn kans krijgen. Schuift mogelijk door naar het middenveld waar hij nog beter tot zijn recht komt.

Lucas Schoofs 3/1/1997 (AA Gent)

Niet te verwarren met die andere Limburger Rob Schoofs. AA Gent plukte deze talentvolle middenvelder weg bij Lommel United. We zijn benieuwd of Vanhaezebrouck hem een eerste keer laat proeven van het echte werk.

Farouk Miya 26/11/1997 (Standard)

De Oegandese middenvelder greep in tegenstelling tot enkele andere Standard-jongeren zijn kans in PO2. Verzilverde die speelminuten met een goal tegen Moeskroen. Een jongen uit de Vurige Stede om naar uit te kijken.

Sylvere Ganvoula 22/6/1996 (Westerlo)

De Congolese spits wacht samen met Michalis Manias de zware taak om het vertrek van Frédéric Gounongbe op te vangen. Blonk zaterdag nog uit in de oefenpartij tegen OH Leuven en krijgt bij het bescheiden Westerlo mogelijk snel zijn kans.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.