José Izquierdo, kandidaat nummer één voor de Gouden Schoen?

26 juli 2016 21:17

José Izquierdo was in de Supercup tegen Standard alweer beslissend voor Club Brugge. De Colombiaanse vleugelspeler lijkt zijn vorm van de play-offs van vorig jaar dit seizoen verder te zetten. Een grote kandidaat voor de Gouden Schoen?

Het is natuurlijk nog vroeg om Izquierdo tot topfavoriet voor de Gouden Schoen te bombarderen. Het eerste deel van het seizoen 2015-2016 ging in rook op dankzij verscheidene blessures, maar dat maakte de Colombiaan in de tweede helft van het seizoen helemaal goed.

In de twaalf wedstrijden van de terugronde die hij voor Club speelde, was Izquierdo goed voor vier doelpunten en evenveel assists. Dankzij zijn uitstekende prestaties kon Club met een uitstekende uitgangspositie aan de play-offs beginnen.

In de slotsprint naar de titel was hij simpelweg de beste flankspeler op de Belgische velden. En dat vertaalde hij ook in zijn cijfers: drie goals en opnieuw evenveel assists. Maar dan kwam de wedstrijd tegen uittredend kampioen AA Gent nog.

Een vlotte 1-4 overwinning voor Club Brugge, de Colombiaan was goed voor twee assists en een doelpunt. Als de Club-speler deze vorm blijft aanhouden, dan is hij gegarandeerd een grote kandidaat voor de Gouden Schoen.

Julien Denoël

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.