Wat nu, Benito? Een goede raad voor Raman in het licht van de Luikse interesse

26 juli 2016 19:15

Benito Raman staat in de belangstelling van Lokeren én Standard. Rest de vraag: moet de winger van AA Gent van atmosfeer veranderen en definitief voor een andere ploeg kiezen? Of toch zijn plaats bij Gent opnieuw gaan veroveren?

Ivan De Witte zou volgens Het Nieuwsblad het gejoel van de fans van "Alle boeren zijn homo's" beu zijn. Dat liedje is dankzij Benito Raman bijzonder 'populair' geworden op de Belgische velden, maar laat ons eerlijk zijn: het werd al jaren en jaren gezongen, eerst in Nederland (tijdens de duels tussen Ajax en PSV) en later ook door fans van Gent en Anderlecht richting die van Club Brugge.

En dat het op de spelersvoorstelling op Sint-Baafs opnieuw ten berde werd gebracht door de fans? Dat had ook zonder Raman het geval geweest. Maar goed: de winger staat in de belangstelling van Lokeren en Standard en kan dus mogelijk andere lucht opsnuiven. Iets wat hij volgens zijn vader Gino al veel langer had moeten doen.

Jeugdproduct

Zowel 'snookergate' als 'microfoongate' werden Raman namelijk ernstig aangewreven, ook al is en blijft Raman vooral een talent. Jong en onervaren, misschien soms wat onbezonnen, maar voor sommigen wordt toch al eens meer door de vingers gezien dan voor anderen? Of niet?

Speedy Gonzales is een man van de streek en speelt al sinds zijn 8e bij AA Gent. Een echt jeugdproduct dus, eentje om trots op te zijn toen hij in september 2011 (nog niets eens 17 toen) inviel bij de A-ploeg. Toen nog in het Ottenstadion, zolang is het al geleden inderdaad. Een echte Buffalo dus, die Gent en zijn fans enorm genegen is. En dat komt van twee kanten.

Maar toch elders beter ...

En toch kunnen we enkel stellen dat Raman het leeuwendeel van zijn goede matchen elders heeft gespeeld. Bij Beerschot was hij de beste man op het einde van het seizoen, bij Kortrijk speelde hij goed onder Vanhaezebrouck en ook bij STVV toonde hij klasseflitsen.

Is de druk van de Ghelamco iets te groot? Misschien, maar het aankomende seizoen zien we Raman het liefst van al gewoon voetballen. Doe dan maar Luik, daar zingen ze in het Frans.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Beerschot \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.