José Izquierdo, kandidaat-Gouden Schoen?

26 juli 2016 10:00

José Izquierdo leverde een wervelende prestatie af tegen Standard. Daarmee trok hij de lijn van de play-offs door: toen was hij een van de grote uitblinkers bij Club Brugge. De Colombiaan blijft zeker bij blauw-zwart. Genoeg voor de Gouden Schoen in januari?

Laat ons het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Het seizoen moet nog beginnen en er kan dus nog veel gebeuren. Maar toch: we kunnen al terugblikken op de tweede helft van vorig seizoen.

Het begin van het seizoen 2015-2016 werd, vooral door blessureleed, geen succes. Wat volgde was echter uitstekend. in 12 wedstrijden leverde Izquierdo vier assists en vier doelpunten. Zo had hij een belangrijk aandeel in de zegereeks van zijn team.

Play-offs

In de laatste rechte lijn zagen we Izquierdo op zijn best. Met drie doelpunten en drie beslissende passen was hij erg belangrijk in de play-offs. Vooral zijn wedstrijd tegen AA Gent gaat de geschiedenis in.

Tegen de regerende landskampioen was de Colombiaan werkelijk overal. Een doelpunt en twee assists: hij blikte zowat op zijn eentje AA Gent in (uiteindelijk werd het 1-4).

Als Izquierdo die lijn kan doortrekken, wordt hij zeker een topkandidaat voor een individuele trofee. Al is dat niet altijd een cadeau, zo blijkt. Heel wat spelers die de Gouden Schoen op hun palmares mochten schrijven, zakten de maanden nadien weg.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.