Tweespalt om Defour bij Anderlecht-fans: "Er is er maar één die momenteel het nodige gezag uitstraalt"

29 juli 2016 10:39

Steven Defour zorgt nog steeds voor verdeeldheid bij de Anderlecht-fans. Bij paars-wit vrezen ze voor de reacties als Rene Weiler de voormalige Standard-speler kapitein definitief kapitein maakt. Roger Vanden Stock deed zelfs al een oproep om te stoppen de middenvelder te viseren.

De oproep van Vanden Stock is niet ongegrond. Vorig seizoen braken er zelfs rellen uit tussen fans onderling omwille van een discussie rond Defour en ook nu nog zijn er supporters die op de sociale media alles uit de kast halen om Defour onderuit te halen. Het gaat zelfs zo ver dat hij op sommige foto's weggegomd wordt.

Bij sommigen zit de haat er diep in, maar niet bij iedereen. Ook zonder die band is Defour één van de leiders van het huidige Anderlecht. Het kleinnood zou hem op en naast het veld enkel wat meer gezag geven. "Ik denk dat er momenteel maar één iemand is die het gezag uitstraalt en dat is Defour, ook al heeft hij een Standard-verleden", vertelt Patrick Uyttersport, fan sinds meer dan 30 jaar, ons.

De trainer beslist in functie van het belang van de ploeg

Dat Defour zich laat gelden, is één van de redenen waarom Weiler hem kapitein wil maken. En sommigen laten die beslissing volledig aan de Zwitser over. "Ik denk wel dat hij een waardige kapitein zou zijn", aldus Rani Van Vlaenderen, ook fan van het eerste uur. "Hij is een leidersfiguur die de ploeg kan sturen. Zijn verleden speelt natuurlijk mee bij sommige supporters, maar mij maakt het niet uit. De trainer heeft daar het beste zicht op in functie van het belang van de ploeg."

Toch vreest men bij Anderlecht dat het zijn tijd nodig zal hebben. Al wil men bij de supportersclubs oproepen om vol achter de ploeg te gaan staan dit seizoen.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.