Ferrera haalt snoeischaar boven: 5 spelers moeten weg bij Standard

29 juli 2016 16:02

Standard trapt het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League pas zondagnamiddag op gang, maar Yannick Ferrera heeft toch nog wat werk voor de boeg. De Luikse kern is momenteel té groot en Ferrera wil dan ook de snoeischaar bovenhalen en enkele spelers van de hand doen.

“Ik zit vandaag (vrijdag, nvdr.) nog met het bestuur rond de tafel om het te hebben over de spelers die de club mogen verlaten. Momenteel heb ik een groep van 26 spelers plus vier jongeren. Ik wil naar een kern van 22 spelers plus drie beloften”, aldus Ferrera op zijn wekelijkse persbabbel.

Wie snel kan rekenen, heeft dus al door dat Ferrera vier A-kernspelers en een belofte zal laten gaan. De coach van de Rouches hoopt dat tegen woensdag al enkele spelers weg zullen zijn. “En zo zullen we optimaler en in betere omstandigheden kunnen werken", aldus Ferrera nog.

Raman wel, Mbenza wellicht niet in wedstrijdselectie

Zijn selectie voor de verplaatsing naar het Kuipje van KVC Westerlo gaf Ferrera nog niet prijs, maar enkele namen die vanavond tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kelmis zullen aantreden wél: Vits, Fiore, de broertjes Mmaee, Yattara, Laifis, Badibanga, Touré en Kingue.

Benito Raman komt in aanmerking voor een selectie tegen Westerlo. De andere kersverse Standard-speler, Isaac Mbenza, zit wellicht nog niet in de selectie. Jean-Luc Dompé is nog steeds out en ook doelman Guillaume Hubert is onzeker.

Timothy Collard - Jordan Horwood

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Westerlo
 
 
Reacties.