Maes houdt druk af: "Daaraan zie je dat we nog in de voorbereiding zitten"

30 juli 2016 11:25

Peter Maes staat voor drukke weken met Racing Genk. Europese voorrondes en daartussen ook een harde dobber in de competitie. KV Oostende komt namelijk op basis. "Het is goed dat het druk is", aldus Maes.

Veel wedstrijden spelen, dat is ook goed om de troepen helemaal scherp te krijgen. "Want je merkt toch aan sommige zaken dat we echt nog in een voorbereidingsfase zitten", aldus de coach van de Genkenaren.

"Het was moeilijk om de ruimtes te vinden en de organisatie van Cork City helemaal open te breken. Er waren wat aannames die niet goed waren en die kansen hadden kunnen opleveren anders."

De nul houden was belangrijk voor vertrouwen - Peter Maes

Het verschil met Cork was daarin duidelijk: "Zij zitten midden in de competitie en dat merk je ook gewoon. Tegen Oostende zal het dan weer andere koek zijn, maar dat is weer een compleet andere match. Ook voor hen zal het nog zoeken zijn."

En Maes zag ook wel een aantal goede zaken tegen de Ieren die hij kan meenemen naar het treffen met de Kustboys: "We hielden de nul, dat is een goede zaak. Ook voor het vertrouwen is dat erg belangrijk."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.