De Jupiler League lijkt een nieuw jong goudhaantje te hebben: "Ik ben gewoon een goeie voetballer"

01 augustus 2016 07:01

Een veel beter debuut dan wat Elton Acolatse zondag liet zien tegen Standard kan je moeilijk maken. De 22-jarige Nederlandse winger heeft in zijn eerste match laten zien dat hij een verrijking voor de Belgische competitie kan zijn.

Met enig voorbehoud, want één zwaluw maakt nog steeds de lente niet. Maar Acolatse is een smaakmaker in potentie. "Wat ik Westerlo kan bijbrengen? Ik ben een goeie voetballer. Eén tegen één ben ik heel sterk", zei hij met de nodige Amsterdamse flair. Nochtans zegt hij zelf die typische 'veelpraterij' niet in zich te hebben.

Ik heb niet zo'n grote mond - Elton Acolatse

"Ik ben een rustige jongen. Van Amsterdammers zeggen ze wel eens gauw dat ze een groot ego hebben. En dat is ook zo, maar zo ben ik niet. Ik heb niet zo'n grote mond. Ik wil de ploeg helpen met mijn acties, voorzetten en ook regelmatig scoren. Zoals vandaag ja. Westerlo was een bewuste keuze voor mij. Ik wil me hier verder ontwikkelen en een grote carrière uitbouwen."

Toch wel zelfbewust dus, maar voorlopig staaft hij dat ook met prestaties. "Bij Ajax heb ik nooit echt mijn kans gekregen. Eén keer zat ik op de bank tijdens een bekerwedstrijd. Hier krijg ik direct mijn kansen. En de samenwerking met Ganvoula liep ook al vlot. Een heerlijke spits die de bal kan bijhouden en die je laat voetballen..."

Het belooft alvast voor Westerlo!

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.