Preview 1B (Lommel United): Op de valreep bij de beste acht, maar wat nu?

03 augustus 2016 18:00

Een week na de eersteklassers beginnen ook de acht teams uit 1B aan hun seizoen. Deze week stellen we van maandag tot donderdag elke dag twee teams voor, met vrijdag een vooruitblik met specialist ter zake Dave Peters. Nu nemen we Lommel United onder de loep.

Ambitie

Het wordt voor Lommel United een zwaar jaar. Afgelopen seizoen wisten de Limburgers zich net bij de beste acht te scharen. Pas één speeldag voor het einde was de club zeker van het profbestaan.

Toch kan Lommel United voor een verrassing zorgen. De ploeg draaide enkele seizoenen mee in de bovenste regionen van tweede klasse. Ervaring genoeg dus om ook in de 1B-competitie een rol van betekenis te spelen?

IN

Timo Cauwenberg (Geel), Jentl Gaethofs (Racing Genk), Mathias Schils (STVV), Marko Maletic (SBV Excelsior), Jason Adesanya (KV Mechelen), Ridwane Mbarki (Londerzeel), Sam Valcke (Cercle Brugge), Jesse Bertrams (PSV), Alexandre De Bruyn (Anderlecht), Senne Verbiest (Genk op huurbasis), Mikayil Yaman (Lierse)

OUT

Ken Debauve (Dessel Sport), Jelle Rykx (Esperanza Pelt), Stijn Deckers (Esperanza Pelt), Brandon Deville (Seraing), Issam Al Kamouchi (Hades)

Einde huur

Dylan De Belder, Lucas Pirard, Eugene Ansah, Lucas Schoofs

Jason Adesanya zal voor goals moeten zorgen in het Soevereinstadion

Sterktes en zwaktes

Het vertrek van Dylan De Belder zal ongetwijfeld wegen. Of Marka Maletic dit verlies kan opvangen, valt af te wachten. Ook Jason Adesanya, die in het verleden al de groen-witte kleuren droeg, moet voor de doelpunten zorgen in het Soevereinstadion.

Met Christophe Bertjens heeft Lommel United een doelpuntenmachine in de rangen, maar de overstap van derde nationale naar tweede bleek afgelopen seizoen niet zo evident. De draaischijf op het middenveld moet Mathias Schils worden. De jonge Limburger speelde net geen 100 wedstrijden bij STVV en hielp de club mee aan de promotie.

Achteraan was Lommel United vorig seizoen heel sterk. Met amper 29 tegendoelpunten in 32 wedstrijden was het absolute top in de Proximus League. De basis bleef met Bart Goossens, Glenn Neven en Toon Lenaerts en zo is er ervaring genoeg in de defensie. Achteraan dus weinig veranderingen, enkel in doel zal Jesse Bertrams het vertrek van Lucas Pirard moeten opvangen. Geen gemakkelijke opdracht.

Redactie

2e klasse \\ Lommel SK
 
 
Reacties.