De EL-tegenstanders van Anderlecht, Genk en Gent onder de loep: een man die 2 goals maakte op het EK, maar voor de rest bitter weing

05 augustus 2016 15:24

RSC Anderlecht, KAA Gent en KRC Genk kennen sinds vrijdagmiddag hun tegenstander in de laatste voorronde van de Europa League. Onze Belgische clubs lootten een haalbare kaart, maar wie zijn Slavia Praag, Shkendija en Lokomotiva Zagreb nu eigenlijk?

Slavia Praag

Het ooit zo roemrijke Slavia Praag kroonde zich tussen 1925 en 1948 maar liefst veertien keer tot kampioen van het voormalige Tsjecho-Slowakije. In Tsjechië behaalde Slavia drie titels, al dateert de laatste wel al van 2009.

De Tsjechische tegenstander van Anderlecht werd vorig seizoen vijfde in de competitie en doet het ook dit seizoen nog grotendeels met dezelfde spelers. Gino Van Kessel kwam voor 1,2 miljoen euro over van Trencin en ook Michal Ngadeu Ngadjui is een nieuwkomer.

Goalgetter Skoda

Met Marek Bakos zag Slavia wel een man die vorig seizoen nog twaalf goals scoorde vertrekken naar Viktoria Plzen, maar de topschutter van vorig seizoen bleef de club wél trouw. Milan Skoda – met Tsjechië actief op het EK – scoorde vorig seizoen veertien goals en is dé man om in de gaten te houden.

Lokomotiva Zagreb

Met Lokomotiva Zagreb komt Genk tegen de nummer vier uit de Kroatische competitie van vorig seizoen uit. Dit seizoen begon de club met een magere 2 op 9 allesbehalve goed aan het seizoen.

Niet onlogisch, want met Karlo Brucic (naar Ashdod) en Franko Andrijasevic (einde uitleenbeurt, terug naar Dinamo Zagreb) zag de club sterkhouders vertrekken. Laatstgenoemde was vorig seizoen nog topschutter bij Lokomotiva met twaalf goals. Momenteel is de 20-jarige Ivan Fiolic – een aanvallende middenvelder – één van de sleutelspelers bij de club.

Shkendija

De tegenstander van AA Gent kwam vorig seizoen beter voor de dag dan Zagreb en Slavia Praag. In de Macedonische competitie, natuurlijk ook de minste competitie, eindigde Shkendija werd tweede, op vijf punten van Vardar.

Shkendija vond vorig seizoen héél vlot de weg naar doel, met dank aan Besart Ibraimi die maar liefst 25 goals scoorde in 32 wedstrijden. Alimi, Hasani en Radeski weten het doel bovendien ook staan. Hoewel dit dus de meest haalbare kaart lijkt, zal Gent toch moeten opletten Shkendija.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Slavia Praag \\ Shkendija 79 \\ NK Lokomotiva Zagreb
 
 
Reacties.