De Decker stopte, maar bleef bij Antwerp: "Ik was al jaren afscheid aan het nemen"

18 augustus 2016 11:38

Wim De Decker heeft een rijkgevulde carrière gehad, maar dit seizoen hing hij (noodgedwongen?) de schoenen aan de haak. Bij Antwerp was er geen plaats meer voor hem in de A-kern, maar wel nog bij de club.

De Decker (34) wordt ingezet in de jeugdwerking van de club. "Eigenlijk was ik de laatste jaren al afscheid aan het nemen van mijn leven als profvoetballer. Mijn uitdaging lag bij Antwerp, dat ik mee naar eerste wilde brengen. Nu zie ik nergens nog enige uitdaging, en dat is net wat ik nodig heb. Maar goed, ik blijf bij Antwerp en ik stap mee in het project van de jeugdacademie", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

We hebben een oplossing gezocht en gevonden voor hem

Het was Fred Vanderbiest die de knoop doorhakte, in overleg met Patrick De Cuyper. "Dat hij niet bij de A-kern kwam, is een beslissing van Patrick Decuyper en mezelf, dus we zaten op dezelfde lijn. We hebben dan een oplossing gezocht en gevonden. Maar het siert de club vooral dat ze niemand zomaar laat vallen."

De Decker speelde voor heel wat clubs in België: Beveren, Gent, Germinal Beerschot, Racing Genk en Antwerp. Overal werd hij geroemd voor zijn mentaliteit.

Redactie

2e klasse \\ Antwerp
 
 
Reacties.