Basisstek voor Trossard? "Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn bij Genk"

20 augustus 2016 13:47

Leandro Trossard zal zondag wellicht voor het eerst in 5 maanden nog eens aan aan competitiewedstrijd mogen beginnen. De jonge flankaanvaller is alvast tevreden over zijn eerste maanden bij KRC Genk.

Door de blessure van Thomas Buffel, zal Trossard wellicht starten. "De laatste competitiematch die ik ben gestart, was half maart. Dat is al een tijdje geleden. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn bij Genk, de concurrentie is veel groter."

"Ik wil natuurlijk altijd spelen, maar we zullen zien of Thomas Buffel fit geraakt voor zondag. Als de coach mij nodig heeft, zal ik klaar zijn om te starten. De speelminuten beginnen nu eindelijk wat te komen zoals ik het had verwacht. Daar ben ik content mee."

Leandro Trossard is blij met de speelminuten die hij krijgt bij KRC Genk, maar hoopt natuurlijk op meer.

Of het gevaar bestaat dat hij zich te nadrukkelijk in de kijker wil spelen? "Ik speel gewoon mijn wedstrijd zoals ik dat bij OHL altijd heb gedaan. Mijn spel is één op één en soms de combinatie zoeken. Ik probeer niet te overdrijven, maar het is gewoon hoe ik op dat moment aanvoel om mijn man te passeren of niet."

"Wij hebben een jonge groep, maar we hangen heel kort aan elkaar. Ik voel me hier echt thuis, vanaf het eerste moment. Ze hebben me echt heel goed opgevangen."

Ik speel gewoon mijn wedstrijd zoals ik dat bij OHL altijd heb gedaan - Leandro Trossard

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.