Kopenhagen laat Steve De Ridder gaan, Belgische club slaat meteen toe

20 augustus 2016 12:51

Steve De Ridder kondigde het afgelopen seizoen een paar keer aan: hij zou erg graag in België zijn gebleven. Eerst was er de interesse van Zulte Waregem, maar die wilden de (hoge) vraagprijs niet betalen voor de speler van Kopenhagen. Toch zal hij de komende jaren in België blijven voetballen.

De Ridder wilde graag in België blijven, maar moest ondertussen al een paar keer terugkeren naar Kopenhagen om er te trainen. De Belg is onlangs vader geworden en hoopte op een verlengd verblijf bij Zulte Waregem, maar dat zat er financieel niet in.

De Ridder vorig jaar nog bij Zulte Waregem, nu voor vier seizoenen naar Sporting Lokeren

"Een verlengd verblijf in België zou me goed doen, maar ik besef ook dat je dat als speler niet altijd in de hand hebt. We hebben nu eenmaal een nomadenbestaan en op de tien jaar dat je prof bent moet je een hele carrière maken", klonk het toen al.

Het was echter wachten op een doorbraak en die kwam er gisteren: Kopenhagen liet de speler transfervrij vertrekken. En dus kon De Ridder vertrekken naar waar hij wilde.

Steve De Ridder: "Opnieuw wedstrijden spelen met familie op tribune doet ontzettend deugd"

Lokeren sprong meteen in de dans, want zij toonden vorige week al interesse. Bij de Waaslanders zal De Ridder voor vier seizoenen tekenen. "Dit is voor mij een hele opluchting", klinkt het in een eerste reactie op de webstek van Sporting Lokeren.

"Dat ik nu weer wedstrijden zal kunnen spelen met mijn familie op de tribune, doet ontzettend deugd. Dat miste ik. Ik presteer het best in een omgeving waarin ik me thuis voel."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ FC København
 
 
Reacties.