Ajax-watcher over transfer Bailey: "Het zou me niet verbazen als Ajax dat bedrag ophoest"

24 augustus 2016 14:00

Racing Genk vraagt 20 miljoen euro voor goudhaantje Leon Bailey. Ajax twijfelt, maar volgens Freek Jansen, Ajax-watcher bij Voetbal International, zullen de Amsterdammers dat recordbedrag ook effectief neertellen als Genk het been stijf houdt.

Ajax bood afgelopen weekend elf miljoen euro voor Leon Bailey (19). Dat bedrag kon door bijkomende bonussen zelfs oplopen tot vijftien miljoen euro. Racing Genk legde het voorstel naast zich neer en heeft een prijs van twintig miljoen euro op het hoofd van Bailey geplakt.

Als de Amsterdammers dat bedrag neertellen, zou de Jamaicaanse flankaanvaller de duurste Eredivisie-transfer ooit worden. Freek Jansen, voetbaljournalist en Ajax-kenner bij Voetbal International, zegt dat de druk op het Ajax-bestuur wel eens de doorslag kan geven.

Marc Overmars staat onder grote druk na de tegenvallende resultaten bij Ajax.

"De druk bij Ajax, in het bijzonder op directeur voetbalzaken Marc Overmars, is enorm. Ajax verspeelde de voorbije weken op eigen veld vijf punten tegen Roda JC en Willem II en in de Champions League dreigt de uitschakeling tegen FK Rostov. Er moet iets gebeuren als de club niet weer naast de prijzen wil vallen", aldus Ajax-kenner Freek Jansen.

"Topschutter Arakdiusz Milik vertrok voor 32 miljoen euro naar Napoli, Jasper Cillessen lijkt voor meer dan 12 miljoen euro op weg naar FC Barcelona. Samengevat: Ajax heeft véél geld om uit te geven. En Racing Genk weet dat maar al te goed."

De hele transfermarkt staat op zijn kop. Kijk maar naar de bedragen die voor Eredivisie-spelers worden neergeteld"

"Het eeuwenoude concept van Ajax blijft onveranderd: jonge spelers kopen om ze daarna voor een veelvoud van dat bedrag door te verkopen. Leon Bailey is nog maar 19 en past volledig in die filosofie", gaat Jansen verder.

Maar is 20 miljoen euro dan niet té veel? "Het zou me niet verbazen als Ajax dat bedrag ophoest. Het is hier alvast geen item. In Engeland zijn die bedragen schering en inslag. De hele transfermarkt staat op zijn kop. Kijk maar naar de bedragen die voor Eredivisie-spelers als Arkadiusz Milik of Vincent Janssen werden neergeteld."

Duurste transfers van Nederlandse clubs
NummerNaamVanNaarBedrag (€)Jaartal
1Miralem SulejmaniHeerenveenAjax16,8 miljoen2008
2Mateja KezmanPartizanPSV11,3 miljoen2000
3Klaas-Jan HuntelaarHeerenveenAjax9,0 miljoen2006
4Nikos MachlasVitesseAjax8,6 miljoen1999
5Zlatan IbrahimovicMalmöAjax8,4 miljoen2001

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Champions League \\ Europa League \\ Ajax \\ KRC Genk
 
 
Reacties.