Hamalainen keert na vier jaar vallen en opstaan terug naar Luminus Arena: "Play-off 1 is niet enkel om fans te paaien"

27 augustus 2016 11:56

Brian Hamalainen keerde deze zomer terug naar Zulte Waregem, de eerste buitenlandse club waarvoor hij ooit speelde. Tussendoor zat hij vier jaar bij Racing Genk. Nu keert hij terug naar de Luminus Arena, na een woelig pad.

We schrijven 26 augustus 2012: Zulte Waregem gaat met Bossut, Leye, De fauw en Hamalainen onderuit bij Racing Genk. In toen nog de Cristal Arena. Het was meteen de laatste wedstrijd van de Deen in het shirt van Essevee, want vlak voor de transferdeadline trok hij naar Limburg.

Hamalainen speelde vier jaar voor Racing Genk

Het werd een pad met veel vallen en opstaan. Na een goede start viel hij steeds vaker naast de ploeg, Tshimanga wierp zich steeds meer op als de vaste linksachter bij Genk. Een zware knieblessure zorgde ervoor dat het seizoen 2014-2015 helemaal in het water viel, vorig seizoen kreeg hij weer een paar kansjes.

En toch: in februari wist hij al dat zijn contract bij Genk niet zou worden verlengd, al maakte dat voor de Deen toen al niet veel meer uit: "Ik denk niet dat ik mijn contract zou hebben verlengd als ze het zouden gevraagd hebben. Maar ik heb alle respect voor de beslissingen die de club heeft genomen", aldus de linksachter.

Hamalainen: "Genk heeft meer individuele kwaliteit, maar wij hebben ervaring en teamwork"

En dus schrijven we zondag 28 augustus 2016: Zulte Waregem gaat met Bossut, Leye, De fauw en Hamalainen hopelijk voor de Deen deze keer niet onderuit bij Racing Genk. "We mikken echt op play-off 1, dat zeggen we niet enkel om de fans een beetje te paaien. Genk heeft meer individueel talent, maar wij moeten dat counteren met teamwork en ervaring."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.