"Gent heeft 75% kans om door te stoten, Standard slechts 20% kans"

27 augustus 2016 16:00

De Belgische ploegen keerden met een gemengd gevoel terug van de Europa League-loting. Echte toppers werden niet geloot, maar er zitten ook enkele verre verplaatsingen tussen. Eddy Snelders wikt en weegt de kansen van onze clubs.

Eddy Snelders vindt dat AA Gent het meeste kans heeft om door te stoten. "Shakhtar Donetsk is sowieso de uitgesproken favoriet voor groepswinst", aldus Snelders. "Konyaspor moet dan weer zeker haalbaar zijn. Braga is moeilijk in te schatten, maar Gent heeft twee logistiek lastige verplaatsingen. De kans dat zij doorstoten acht ik 75%."

Thuis punten pakken

"Het zal zaak worden om de punten thuis te houden en op verplaatsing zoveel mogelijk punten mee te pakken", beseft de analist, die Standard in een zware poule niet ziet doorstoten. "Panathinaikos lijkt haalbaar, Ajax is en blijft een favoriet. En Celta de Vigo? Je weet nooit hoe sterk de Spaanse ploegen zijn.

Het is een 'leuk' tussendoortje dat je naar Azerbeidzjan moet - Eddy Snelders

"Ik geef ze op dit moment 20% kans om bij de eerste twee te eindigen", zegt Snelders. En dan zijn er nog Racing Genk en Anderlecht. "Zij hebben haalbare groepen. Athletic de Bilbao wordt moeilijk, maar Rapid Wenen is haalbaar. Sassuolo was dan weer de revelatie in de Serie A, maar de vraag is of ze dat dit jaar kunnen bevestigen."

Snelders geeft Genk en Anderlecht 50 tot 60% kans om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. "Het is wel een 'leuk' tussendoortje dat je naar Azerbeidzjan moet (Gabala SC, red.). Saint-Etienne is een degelijke Franse ploeg, maar geen topper. Mainz speelt top 6 in Duitsland. Anderlecht moet zich kunnen plaatsen, denk ik", besluit Snelders.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.