Heel Essevee (Leye, Cordaro, Ceetje, ...) boos: "De ref durfde niet fluiten tegen de thuisploeg, wij hadden zeker wél rood gehad"

29 augustus 2016 12:13

Het kantelpunt in de wedstrijd tussen Genk en Zulte Waregem? Dat was de niet-gefloten fout (en rode kaart) voor Colley. Na de match was geheel Essevee dan ook woedend om die situatie.

We hebben Ceetje Putman nog maar zelden boos gezien, maar in de mixed zone van de Luminus Arena kon ook hij zich niet inhouden. Dat het een rode kaart was voor Colley? Dat had hij duidelijk gezien, net als de bezoekende fans overigens. Joeri Van De Velde echter niet.

Zelfs de minzame Roger 'Ceetje' Putman was boos na de wedstrijd in Genk

"Het was zuiver rood", besefte ook doelman Sammy Bossut. Die verder beschaafd bleef in zijn oordeel: "Iedereen kan fouten maken. De ref zou ook beter moeten worden gesteund door zijn lijnrechters en vierde man, die zoiets ook moeten zien. 'Ze liepen tegen elkaar', was hun mening. Ach, hopelijk evalueert Van De Velde de beelden goed en gaat hij hier van leren."

Mbaye Leye: "Als wij als uitploeg die fout hadden gemaakt, dan was het zeker rood geweest"

Alessandro Cordaro - op wie de fout werd gemaakt - was ook duidelijk (lees het hier nog eens na). Mbaye Leye kwam tijdens diens reactie zelfs gewoon tussen om te zeggen waar het op stond: "De arbitrage in België durft niet tegen een thuisclub te fluiten. Schrijf dát maar op. Als je voor de thuisploeg fluit, dan neem je geen risico in België."

"Maar met 10 tegen 11 had het een compleet andere wedstrijd kunnen worden. En had iemand van ons die fout gemaakt? Dan was het zeker rood geweest. Daar ben ik absoluut zeker van", besloot hij.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.