Bossaert geeft visitekaartje af: "Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren"

30 augustus 2016 11:07

Mathias Bossaerts gaf afgelopen zaterdag zijn visitekaartje af aan de Belgische voetbalwereld. De verdediger debuteerde sterk in de defensie bij KV Oostende. "Ik moet toegeven dat ik niet had verwacht dat het zo lang zou duren."

We herinneren ons de woorden van Marc Coucke nog nadat KV Oostende Mathias Bossaerts had overgenomen van Manchester City. "Dit wordt een vaste waarde bij de Rode Duivels als vervanger van Vincent Kompany", klonk het destijds bij de voorzitter van KV Oostende.

Het was dan ook opvallend dat Bossaerts op de openingsspeeldag (op het veld van KRC Genk, nvdr.) niet eens op het wedstrijdblad stond. "Maar Mathias heeft getoond dat hij het niveau waardig is", steekt Yves Vanderhaeghe de duim omhoog. "Hij liep al een poosje heel scherp te trainen."

Op training liet Mathias Bossaerts een heel scherpe indruk na.

"Ik moet toegeven dat ik had verwacht dat mijn kans vroeger zou komen", vertelt het jeugdproduct van RSC Anderlecht. "Maar ik had tijd nodig om me aan te passen. Bovendien mogen we niet vergeten dat ik door blessureleed vorig seizoen slechts twee volledige wedstrijden heb gespeeld."

Geen Jong België, maar...

Bossaerts hoopt dan ook dat de trein vertrokken is. "Geduld loont, hé. (knipoogt) Ik heb mijn kans gekregen én gegrepen. Nu hoop ik dat de keuze van de coach de komende weken ook in mijn voordeel zal uitvallen. Of ik het jammer vind dat ik niet geselecteerd ben voor Jong België? Ik kan me ook op training bij KVO bewijzen."

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ SK Beveren
 
 
Reacties.