"Of er bij de Rode Duivels onder Martinez meer op tactiek wordt getraind dan met Wilmots? Dat weet ik niet, ik was er op het EK niet bij"

31 augustus 2016 07:22

Het was dinsdag de persafspraak van de nieuwe gezichten bij de Rode Duivels. Kevin Mirallas en Matz Sels ontbraken op het EK, maar werden door de nieuwe bondscoach Roberto Martinez weer bij de nationale ploeg gehaald. Is hun afwezigheid op EURO 2016 intussen verteerd?

"Ik ben altijd blijven hopen op die EK-selectie", gaf Sels toe op de persbabbel. "Al was ik realistisch genoeg dat het moeilijk zou worden. Zeker toen Marc Wilmots aangaf dat hij zijn drie keepers had gekozen."

"Dat ik er uiteindelijk niet bij was, blijft jammer. Zo'n EK is een unieke ervaring. Maar er komen voor mij nog genoeg kansen aan", aldus de 24-jarige goalie.

Dat ik er uiteindelijk niet bij was, blijft jammer

Ook Mirallas ontbrak in La France, al heeft hij een precieze uitleg 'waarom' nooit gekregen van Wilmots. "Hij moest nu eenmaal keuzes maken, dat deed hij ook al tijdens de kwalificatiecampagne."

"Met Roberto Martinez hebben we net als Marc een coach die van voetbal houdt, al legt hij ook andere accenten: focus op positie, pressing bij balverlies, ... Of er meer op tactiek wordt getraind? Dat weet ik niet, ik was er tijdens het EK niet bij", dribbelde Mirallas slim rond de hete aardappel.

Diederik Geypen

België
 
 
Reacties.