Anderlecht wint ruim en is alleen leider in Super League, ook Standard en Genk doen het

06 september 2016 23:04

In de Super League is speeldag 3 achter de rug. Genk, Standard en Anderlecht wonnen hun duels. Paars-wit is daardoor nu alleen leider, maar de concurrentie volgt op drie punten met een match minder gespeeld.

Anderlecht is de nieuwe leider in de Super League. Het pakte 7 op 9 na een ruime zege bij Eva's Tienen: 0-4. Anaëlle Wiard maakte er snel 0-1 van, wat later in de match kon ze de score verdubbelen. Ook Gelders pikte een doelpuntje mee in de partije in Tienen, waardoor paars-wit nu een doelsaldo heeft van 8 gemaakte goals en 0 tegendoelpunten.

Heist verloor in eigen huis van Ladies Genk. Na een kwartier kwamen de Limburgers op voorsprong, nadat een voorzet van Calleeuw afweek op een Heists been: 0-1. Vlak voor de koffie kon Calleeuw op een prachtige voorzet van Mermans de score verdubbelen. De ruststand bleek uiteindelijk de eindstand, al drukte Genk na de pauze nog door en miste het nog wat kansen op de 0-3.

Standard ten slotte won van OH Leuven met 2-0. Schoenmakers zorgde voor beide doelpunten tegen de Leuvenaars: eentje tien minuten voor de koffie, eentje in de absolute slotfase van de wedstrijd op aangeven van Vanmechelen.

Stand in de Super League na 3 speeldagen:

1. Anderlecht 7 op 9 (doelsaldo +8)
2. Gent 4 op 6 (doelsaldo +3)
3. Standard 4 op 6 (doelsaldo +2)
4. Genk 4 op 6 (doelsaldo +2)
5. Heist 3 op 9 (doelsaldo -5)
6. OH Leuven 1 op 9 (doelsaldo -3)
7. Eva's Tienen 1 op 9 (doelsaldo -7)

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Dames OHL \\ Standard de Liège \\ Anderlecht \\ KSK Heist \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.