Standard-voorzitter komt terug op ontslag Ferrera: "Begrijp de kritiek niet"

08 september 2016 21:30

Het ontslag van Yannick Ferrera blijft nazinderen. Ook Bruno Venanzi, de voorzitter van Standard, kwam er nog eens op terug.

Venanzi gaf tegenover La Dernière Heure openlijk toe dat de beslissing al meer dan twee weken eerder genomen was. De voorzitter wilde Ferrera graag een kans geven, terwijl Van Buyten en Renard al eerder op een ontslag hadden aangedrongen. Voor de zomer zelfs al.

"Ze wilden dat de nieuwe trainer de kans zou krijgen om het seizoen optimaal voor te bereiden." Iets wat Ferrera vorig seizoen ook niet had gekregen en mede daarom wilde Venanzi hem een laatste kans geven.

Hij blijft wel geloven in een mooie carrière voor Ferrera. "Ik denk dat als hij meer ervaring zal opgedaan hebben, vooral met het leiden van een groep, hij een topclub zal kunnen coachen. Hij is een analyst en een buitengewoon harde werker."

Intussen is er heel wat kritiek op Daniel Van Buyten. Dat begrijpt de Standard-voorzitter niet. "Iemand met zijn staat van dienst, raakt sneller ergens binnen. Ik begrijp de kritiek niet goed. Ik weet wat hij de club bijbrengt."

Caroline Tonnelier

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.